Biliárdos-játékok
Biliárdos játékok

A biliárdozás egy népszerű kikapcsolódási forma, versenyszerűen is űzhető.  A biliárdos játékok, ezeknek a számítógépen játszható változatai.

A játékokból mindig újabbak jelennek meg. Ezekről az újdonságokról mindig hírt kaphatunk, erre szakosodott oldalakról.

A valós játékot játszó profi játékosok pénzdíjas versenyeken indulnak és nagy népszerűségre tehetnek szert.


Egy biliárd parti

Egy hobbiszintű biliárd partit, két játékos vagy két páros játszik. A biliárdnak több típusa létezik, ezek szabályai valamelyest eltérnek egymástól. A legegyszerűbb típusban egyszínű és csíkos golyók, egy fekete és egy fehér golyó található.

A játék célja, hogy az általunk választott golyó csoportot (egyszínű vagy csikós) a fehér golyó segítségével a lyukakba lökjük.

Ha sikerül a golyóinkat eltenni, akkor utolsóként a feketét kell. Ha véletlenül előbb kerülne ez lyukba, mint amikor kellene, akkor elveszítettük a partit.


Biliárdos játékok

Ha a számítógépen játszanánk valamilyen biliárdos játékot, azt általában egyedül tesszük, vagy esetleg az interneten keresztül tudunk ellenfelet találni, de a lényeg, hogy nem is kell otthonról kimozdulnunk, hogy játszhassunk valamelyik játékkal.

Előfordulhat, hogy másik oldalakon lévő játékoknál különböző szabályok érvényesek, de ezeket is könnyen kitapasztalhatjuk.

A legtöbb számítógépen játszható offline vagy online biliárd játékban az egérrel tudjuk irányítani a  dákót. Ugyanígy tudjuk a lökés erejét is szabályozni.

Vannak játékok , ahol kitudjuk próbálni magunkat, hogy extrém körülmények között hogyan állnánk helyt.

Billiárdos játékok találhatóak a dzsungelbe, a sivatagba, az űrbe is helyezve. Csak rajtunk múlik, hogy hol, mennyire sikerül a játék.

Itt található néhány oldal címe, ahol biliárdos játékokkal játszhatunk: